1

Enabling the Comment module, I get WSOD everywhere.

Suspecting insufficient memory, I have added to sites/default/default.settings.php the following statement :

ini_set('memory_limit', '128M');

After stopping/relaunching the MAMP servers, under phpMyAdmin I emptyed every table in the DB, then reimported the latest Backup & Migrate backup,

then trying again to enable Comment : WSOD :-(

The log file is pretty cryptic to me :

[25-Nov-2014 19:50:46 Europe/Berlin] PHP Fatal error:  Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[HY000]: General error: 2006 MySQL server has gone away' in /Users/Gil/Documents/MAMP/des_gens_f/includes/database/database.inc:2171
Stack trace:
#0 /Users/Gil/Documents/MAMP/des_gens_f/includes/database/database.inc(2171): PDOStatement->execute(Array)
#1 /Users/Gil/Documents/MAMP/des_gens_f/includes/database/database.inc(683): DatabaseStatementBase->execute(Array, Array)
#2 /Users/Gil/Documents/MAMP/des_gens_f/includes/database/database.inc(2350): DatabaseConnection->query('SELECT expire, ...', Array, Array)
#3 /Users/Gil/Documents/MAMP/des_gens_f/includes/lock.inc(167): db_query('SELECT expire, ...', Array)
#4 /Users/Gil/Documents/MAMP/des_gens_f/includes/lock.inc(146): lock_may_be_available('schema:runtime:...')
#5 /Users/Gil/Documents/MAMP/des_gens_f/includes/bootstrap.inc(424): lock_acquire('schema:runtime:...')
#6 /Users/Gil/Documents/MAMP/des_gens_f/includes/bootstrap.inc(446): DrupalCacheArray->set(Array)
#7 [internal function]: DrupalCacheArray- in /Users/Gil/Documents/MAMP/des_gens_f/includes/database/database.inc on line 2171

I've edited the Applications/MAMP/Library/support-files/my-*.cnf files (there are five, ignoring the one that applies, I deited each one). Editing the default max_allowed_packet = 1M (thanks Clive for the links), I tried successively 16M, 32M, 64M, 128M, 256M and 512M. Still getting the same log :-(

It's my first Drupal project. Any track from someone more MySQL/PHP savvy than I ? Thanks.

  • Also see... drupal.stackexchange.com/questions/72570/… in case the first one doesn't help – Clive Nov 25 '14 at 19:46
  • It looks like my error was deleting all tables under phpMyAdmin. I just learnt that a BackUp & Migrate backup doesn't record all the tables, as I thought. – amuli Nov 26 '14 at 20:35
  • I made two mistakes. – amuli Nov 27 '14 at 22:58
  • 1) I edited I edited my-small.cnf, my-medium.cnf, etc. which are only example files. So, I created Applications/MAMP/conf/my.cnf [mysqld] max_allowed_packet = 64M – amuli Nov 27 '14 at 23:08
  • 2) I edited Applications/MAMP/conf/php5.5.3/php.ini, but the right one is Applications/MAMP/bin/php/php5.5.3/conf/php.ini. Adding memory_limit = 128M, everything is ok :-) – amuli Nov 27 '14 at 23:09

Browse other questions tagged or ask your own question.