4

I have one particular set of custom fields made up of plain text fields and rich text fields. But if I try to add any of them to a report for display, the following error is returned:

DB Error: unknown error

I don't have this problem with other similar custom field sets, just this one. Is this something anyone has experience before? What's the cause of it?

  • 1
    turn on debugging and check what is the DB error you are getting. example.com/civicrm/admin/setting/debug?reset=1 – shrish Feb 19 '15 at 11:43
  • 1
    What object are the sets of custom fields extending, and which reports are you including them in? – Joe Murray Feb 19 '15 at 15:56
  • 1
    @shrish Would love to have your expertise supporting the CiviCRM #StackExchange site - area51.stackexchange.com/proposals/77367/civicrm – Graham Feb 20 '15 at 7:56
  • @Graham nice to here it from you :) just Committed – shrish Feb 20 '15 at 9:45
  • Did you get this resolved Sean? If so maybe you could answer your own question and share how you did it? – Graham Feb 27 '15 at 14:06
1

After turning on the debugging tool,it appears the field label was changed at some point and now cannot be referenced through reporting because the database is expecting the old field label and set name of the database cell to be referenced. It doesn't affect exporting the data though. If you have no access to the actual server then a solution is to create a new field and export and import all the data from the errant field to the new field, as far as I understand.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.