0
  • Using Drupal 7.37, Omega4-SubTheme
  • Acquia Dev-Desktop Stack (Development)
  • Windows 7 HP
  • Using Backup_Migrate-3.1.
  1. I set up my Backup and Migrate settings to back up my entire website-code and the corresponding Database.
  2. This is set to copy the Backup to a subfolder in my C:\ Folder directory.
  3. Back up and Migrate saves the Backups fine and I can see them when I navigate to my Backup-Folder.
  4. They are saved as Zipped-Files.
  5. If I try to restore using one of my Backups, I get an error (next item).
  6. Exception: Unable to create directory 'C:\Drupal-Temporary/backup_migrate_556bb93614fe3/docroot/C:' in Archive_Tar->_error() (line 635 of C:\Users\Chandra Swa\Sites\drupal-7\modules\system\system.tar.inc).
  7. There appears to be some problem in reading a "Temporary" directory, not my actual saved Backup directory.
  8. What is causing this error; what does it even mean; is there a fix?

Thank you for your time to read this. I have tried to be as thorough as possible.

1
  • I don't do windows, so I may be wrong about this, but this filename: C:\Drupal-Temporary/backup_migrate_556bb93614fe3/docroot/C: look fubared. I don't think the C: at the end belong there. If that is the cause, you still need to figure out why it is there. Jun 2, 2015 at 6:11

1 Answer 1

1

Please try with the Patch mentioned on following URL: https://www.drupal.org/node/2320969#comment-9564267

Patch for make full site restore (and full site backup) work on Windows. The main problem was in assumption that directory separator is always '/' but that's not true on Win. So wherever i've found '/' in operation on paths i've changed them to DIRECTORY_SEPARATOR constant.

Thanks!

3
  • How exactly do you apply this fix? I am lost in this area of Drupal could you kindly give me a step-by-step. Jun 2, 2015 at 17:31
  • I saw a Video on YouTube describing this process. I can see why no has answered. Yet another side-technology to grapple through. Live and learn. Jun 3, 2015 at 5:14
  • Again after a closer look, I see that the Video is describing applying a patch in the Production-Environment in Linux and I am in a Development-Environment on Windows. Any clues as to how make the necessary adjustment here? Jun 3, 2015 at 19:24

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.