1

I'm using Feeds Importer to create users from a csv file, in my Drupal 7 site.

It works perfectly, except one case. I added some custom fields to user profile and I can set all them with my importer, except one (a simple text field, let's say 'foo').

The value for 'foo' is correctly imported: if I open the 'View' page for a user profile I can see it, listed as supposed. In the 'Edit' page of the user profile, however, the value of the field is showed empty. If I modify the value in this edit page and save, the value is stored AND showed in the edit page.

I tried even to create another custom field similar to 'foo' and it works perfectly in any case. (I can't delete foo and recreate it for it contains several data)

How could this be debugged? I checked the csv, the importer, even the database (in the table field_data_field_foo the value is stored correctly), and all seems fine. No error in drupal log, neither in importer log.

2

I can't delete foo and recreate it for it contains several data

Here is how I would try to fix this:

  1. Backup your entire Drupal Database.

  2. With phpmyadmin or some other database manager/viewer, find the field_foo table and extract the table as a CSV file.

  3. In Drupal, go to user manage fields and Delete field foo

  4. Flush the cache (not necessary, but eh, just in case)

  5. Add a new field, foo

  6. Edit user 1 and put something for field foo. (This is just so we get the table structure on step 7)

  7. Find field_foo in DB and extract.

  8. Open Original field foo .csv in excel and highlight all data and copy.

  9. Open new field foo .csv and paste data and save

  10. Import new field foo .csv to DB.

  11. Flush/Clear the Cache

  12. Try importing with feeds again and see what happens.

  • Not a bad idea, but the website is up and running. I can't risk to mess it up like this... It would be useful to know if the db structure of a new field goes beyond the table field_foo. Do you know something about this? – Sasha Grievus Jul 20 '16 at 7:40
  • 1
    @SashaGrievus make a copy of your live site and test on the copy dev site. If you confirm that it works, then do the same on live site. You can put live site in maintenance mode for a few mins to do this. – No Sssweat Jul 20 '16 at 7:53
  • 1
    Fair enough! :) I'll try to make it work in Acquia and see what happens. Thank you very much. – Sasha Grievus Jul 20 '16 at 8:59
  • can this process will work in D8? – Manmeet Khurana Jul 2 '18 at 6:31
  • @ManmeetKhurana yes :) – No Sssweat Jul 2 '18 at 6:55

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.