0

I just setup a fresh install of drupal 7, ubuntu 16.04, installed php 7.0 and git cloned the drush repo which checkout of 8.1.9 drush. When I do a drush status on the docroot of my drupal folder it shows the following and when doing a drush dl it fetches only drupal 8 modules.

 PHP executable         :  /usr/bin/php
 PHP configuration      :  /etc/php/7.0/cli/php.ini
 PHP OS                 :  Linux
 Drush script           :  /vendor/drush/drush/drush.php
 Drush version          :  8.1.12
 Drush temp directory   :  /tmp
 Drush configuration    :
 Drush alias files      :  /home/ubuntu/.drush/hotsite.aliases.drushrc.php

enter image description here

When I used to run php 5.6, it would give me all the details of my install. What did I do wrong here?

---- updated with drush status in the sites/default folder:

$:/var/www/hotsite_d7/docroot/sites/default$ drush status
 PHP executable         :  /usr/bin/php
 PHP configuration      :  /etc/php/7.0/cli/php.ini
 PHP OS                 :  Linux
 Drush script           :  /vendor/drush/drush/drush.php
 Drush version          :  8.1.12
 Drush temp directory   :  /tmp
 Drush configuration    :
 Drush alias files      :  /home/ubuntu/.drush/aliases.drushrc.php

$/var/www/hotsite_d7/docroot/sites/default$ drush @hotsite status
 Drupal version                  :  7.57-dev
 Site URI                        :  http://default
 Database driver                 :  mysql
 Database hostname               :  127.0.0.1
 Database port                   :
 Database username               :  xxx
 Database name                   :  xxx
 Database                        :  Connected
 Drupal bootstrap                :  Successful
 Drupal user                     :
 Default theme                   :  bootstrap
 Administration theme            :  seven
 PHP executable                  :  /usr/bin/php
 PHP configuration               :  /etc/php/7.0/cli/php.ini
 PHP OS                          :  Linux
 Drush script                    :  /vendor/drush/drush/drush.php
 Drush version                   :  8.1.12
 Drush temp directory            :  /tmp
 Drush configuration             :
 Drush alias files               :  /home/ubuntu/.drush/aliases.drushrc.php
 Install profile                 :  standard
 Drupal root                     :  /var/www/hotsite_d7/docroot
 Drupal Settings File            :  sites/default/settings.php
 Site path                       :  sites/default
 File directory path             :
 Temporary file directory path   :  /tmp

$/var/www/hotsite_d7/docroot/sites/default$
  • You write that it works if you use drush @mysite status. Could you add the output above? – hansfn Aug 3 '17 at 5:54
  • it looks like this when doing drush status: prntscr.com/g3wh7y – Patoshi パトシ Aug 3 '17 at 14:08
  • Thx. Still a mystery. Please also post the content of the hotsite alias. And maybe the output of drush status --debug – hansfn Aug 3 '17 at 22:02
1

Drush usually does this when it cannot find a Drupal installation, which happens when it cannot find a settings.php. Did you go through the installation process yet? (visiting install.php on the browser or doing drush site-install)

  • yes i installed it and its verified working. i am however able to drush the site when i do it via alias like this: "drush @mysite status" --- why wouldn't drush detect the directory? i'm in it. – Patoshi パトシ Aug 3 '17 at 3:31
  • @duckx it's been that way for a while now, not sure which release of drush it changed in exactly. You need to be in sites/site_name or use an alias these days – Clive Aug 3 '17 at 7:20
  • @Clive when doing a drush status in sites/default i dont get the status output neither, but works with an alias. I have drush 8.1.9 -- see: prntscr.com/g3wh7y – Patoshi パトシ Aug 3 '17 at 14:07

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.