5

I am new to Drupal. I have Drupal 8 and installed Webform 8.x-5.1 module.
I can create a new webform but 'add element' and 'add page' do not appear so I cannot add any elements to the form as I see on tutorials online.
Any ideas?screenshot of what I get when trying to build a new webform that I created

1
  • Comments are not for extended discussion; this conversation has been moved to chat.
    – Clive
    Feb 25, 2019 at 12:53

3 Answers 3

12

You need to go to admin/config/development/performance and clear the cache.
Add element and add page will appear.

1
  • 1
    Thank you!! I wasn't aware clearing cache was a requirement after installation. Great catch! Jul 25, 2022 at 16:00
1

I know this is an old question, but I just had the same issue. A reason for the buttons to disappear can also be the elements have been disabled in the general Webform settings.

  1. Navigate to /admin/structure/webform/config/elements.
  2. Under the "Element Types" block you can enable and disable elements. For example, enable the Wizard page element there.
0

When i had this issue it was because I'd just changed my admin theme to Seven and i hadn't configured secondary tabs inside the pre-content block. You can add these secondary tabs like normal tabs on the block layout page and configure them to "show secondary tabs" you may also wanna disable this option on the primary tabs to avoid conflicts.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.