0

I have a behaviour, which I don't understand: using Meta Tags and a couple of sub modules (like twitter cards, schema.org: JobPosting, etc.) On /admin/config/search/metatag/add I see them for certain node types and for others not. Does anybody know why this is and how to fix it?

Expected for all content types:

enter image description here

Not Expected, I just switched the type and everything under twitter-cards vanishes:

enter image description here

The node type config has no structural difference I can detect, so I guess it must be something else.

1
2

Check the metatag settings at /admin/config/search/metatag/settings for each type.

Note the description on the settings page:

Identify which metatag groups should be available on which entity type / bundle combination. Unselected groups will not appear on the configuration form for that entity type, reducing the size of the form and increasing performance. If no groups are selected for a type, all groups will appear.

It's possible that someone selected some of the metatag groups for certain node types, which will cause the other types to be hidden.

This is one of those annoying Drupal forms where the rule is:

  • If you select some items, they will be selected.
  • If you select no items, all items are selected.
2
  • Thx man! I knew I was overlooking something "very obvious" :)
    – Andreas
    Oct 20 '21 at 12:32
  • Thanks for providing the answer, Patrick. Oct 20 '21 at 12:55

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.